查看: 13724|回復: 5
收起左側

[綜合討論] 新手一問,出技

想問有冇人用巨集或有其他方法 按一次 2隻將出技
仲有想問下咁樣 算唔算用掛?
謝謝
回復

一般ONLINE GAME你唔係改數據都好少話鎖帳號
巨集方面本人用咗幾年都冇事  包括以前用嚟暗商搶神石
而且巨集並唔可以令你同時用唔同部隊做唔同動作

見到人同時兩隻將出技  方法如下
按CTRL作動作可以將動作排程
例如1. 按住CTRL出三次技  隻兵就會出三次技 即使在1秒內按完三次技
2. 按住CTRL控將右鍵行去中間  然後繼續CTRL出技   隻將就會行去中間之後再出技

利用CTRL可以用唔同將出技
就會做到兩隻將同時出技效果
(如A將 按住CTRL出十次技 換B將 按住CTRL出十次技)
而利用巨集可以加快「按鍵」速度  
利用CTRL也可以做封冰或MP女魔女等動作(CTRL右鍵一次落補多個單位魔的命令)

但係有幾點要提一下
巨集方面
1. 巨商太垃圾  食巨集速度慢+唔一致
食巨集速度慢即係 如果巨集啲制連得太快 間隔時間不多 隻GAME食唔哂
唔一致講緊 同一個間隔時間(如30ms) 唔係次次個結果都食得哂啲制(例如我開場巨集係全隊企係度 放柱 天使 雷公 組合技 念技 間隔時間一樣 有時會出唔哂啲技 有時出得哂)  
而間隔時間太長巨集意義又減低 而且組隊後感覺會影響到放技放唔放得哂

2. 巨商動作係食放開個下 設定巨集時需要注意

3. (操作2)左鍵地下係選擇空氣 數字鍵兩次係將鏡頭轉去設數字快捷鍵部隊(置中)
如果巨集有用數字鍵轉換部隊的動作可以係前面加個左鍵落去
避免唔小心將個鏡頭移位
建議巨集出技當中唔好放入CTRL  係出技個陣自己按CTRL

CTRL方面
1. CTRL+數字鍵是設定部隊快捷鍵 使用CTRL時轉換部隊時請放開CTRL
2. 組隊時有時隊員使用CTRL出技沒有效果(在主機中沒有登陸動作) 有時有
個人測試是隊長必定有效(不能肯定 正確來說是主機)

其實一隻將巨集出技後 第二隻自己嚟都得
點都好學會巨集後  你會知道隻GAME根本係叫巨集而唔係巨商

話說隻GAME係出傳說將同埋怨恨之神之前都唔需要用到多隻兵同時出手
回復 支持 1 反對 0

韓服D人直播龜天都用巨集快速出技 龜天招技聽聲就知 唔係手速出技既聲

邊條片我就唔記得了  記得會貼返 你可以自己搵 韓服某幾個專直播既youtuber拍既龜天片

不過如果你指系統上既話      隻game就唔鎖巨集  按鍵精靈應該會鎖<唔肯定但唔想試
回復 支持 反對

多謝樓上2位大神 指導,新手又學多一樣野,真係好有用,升lv唔同層次
回復 支持 反對

要快,做到係一擊必殺!
回復 支持 反對

學到野!
回復