打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 針對近日多名老手新手開帖宣佈重玩/新加入 你地既反應係?

使咩睇game 呢
睇nakuz 巨商版都知la.
回復

其實唔check返自己樂古帳號個申請時間都唔知自己原來已經斷斷續續咁玩巨商玩左7年半...
嘩.. 原來我13歲果 ...
lamgood921 發表於 24-7-2013 08:28

樂古帳號名冇得改嫁= ="事實上 巨商的確係香港網絡遊戲史上騙案率最高之一
仲記得2年前 學校邀請左我區警署既類似防止網上騙案調查科部門既阿頭黎演講
叫我地點樣預防網上騙案 當時佢有預備埋powerpoint輔助
其中一張slide係顯示幾隻常見騙案發生既香港線上遊戲
好記得當中巨商既某位玩家兵陣被納入其中 巨商當時都已營運8年
但警方仍有留意關注 可見巨商騙案情況亦十分嚴重及令人擔心
講真 大家有幾何聽班fd會講玩完1隻game冇玩後 竟然仲會系幾年後重玩
更加唔洗講可以做到部份巨商玩家咁玩成10年 但斷斷續續退過幾次又重玩過幾次
無可否認 巨商的確係一隻好玩既game 每次班fd/親戚黎我屋企
見我玩左咁耐都仲係玩緊巨商 我都係果句 遊戲好玩就好足夠 洗乜理佢out唔out姐
LOL系兩岸三地甚至全球都非常紅非常受大眾喜愛 但唔通我就係要為左跟風
而被迫選擇放棄一隻系我心中更有價值更有地位既game
當然 我最後冇咁做 只要我覺得好玩 人地既眼光根本無需理會
希望呢番說話能夠真正喚醒一班只為跟風而放棄一隻自己認為更有價值既遊戲─────巨商
回復

回復 9# lamgood921

其實係巨商入面 互動性最高既打怪升LV GAME 因為收賣老主導 控制其次有多種方面法而玩 不單只係打怪 可以做收賣老賺錢 賺到既錢買神兵 用賺到既錢換返人地用時間換出黎既物品 互相發展 互動之下成長到現在 其實巨商都係一個虛擬既社會 物品多自然丟價 供應商多左又丟價 需求增升又會高價 雖然好多野都俾外掛控制住 但係 其實都唔係太阻外你打怪 除勁怪外 可能俾人點死左 (一定有人抽我水 話我外掛 更會幫外掛講野 相信你地有眼睇) 加陣個情況就係 外掛當道 物品通漲 城既控制 廠既數目 價格既控制 但損害玩家利益(只係3成到) 除左你拎D錢去抄姐 如果唔計賺錢方面 求開心既話 其實對你真係無咩影響 雖然打怪出黎既寶吾係好值錢 但係過程得到果一黑既心情 你估外掛打出黎有得比MA?? 我覺得外掛實事求事 無奈地只係想賺錢 以少時間賺取最大利益 其他可以吾理(無話助長呀)
好多人想退既原因我覺得有幾個
1.自己同人比較
2.投放時間少而有想換取勁既野(無可能)除左你有錢之外
3.追吾上而家既進度(我覺得呢個係直口 因為都自己同人比較 比較雖然個個有 見人勁你又廢 其實代表D咩 唔係你廢 唔係你無錢 玩既時間比較少姐同耐性)
4.搵吾到樂趣(吾多解釋)
5.無人幫(我覺得呢個幾重要 加陣無新手既原因 因為都幾煩下架 一開始人又無 銀又無 盲中中去玩 我自己個人 我玩左十年 巨商好多野都有唔明白既地方 更何況新手 重有唔知可以邊到搵資訊 無咩人教到 又無人問 我心諗 吾玩LU 好Q難玩 又無錢 人地又勁 哭出黎)
6.最絕對既問題外掛(但係 有邊隻game無外掛架...除左咩付廢game 單機game(呢個都可能有) 賣吾到既野既game(都有幾會) 諗吾到 自己諗)
就係甘多 打左n甘耐 有錯字 有吾明 或者講錯 同我講反- -'' 可能打錯野 解解釋 因為用左5分鐘黎打 無咩經過大腦 有得罪 直接講
回復

回復 12# 星空傳說

你講得又有好=='' 其實我覺得我自己人老左 因為LLL又要記野 有D煩=='' 唔想佢記/諗 所以老GAME 唔洗記 大約都知點玩了~~~~
回復

回復 13# 蜜蜂糖=)

完全同意~!! 簡直係我既心底話~~~
回復

回復 11# gary.hiro

你講得好好, 所以都係覺得巨商而嫁其實仲有希望!!

希望日後封書可以平D啦= =..... 咁樣會多D人玩落去.. 而嫁好多人都係因為想玩神獸去左其他ser.. 因為其他ser D 封書平==''

希望快D會出D再新D 既獸系... ~_~ 唉... 一個神獸要3本封書=1200e 左右= ='... 試問點會吸引到新玩既人~
回復

我相信改版後會多番人玩,仲有一出易封都會
回復

我相信改版後會多番人玩,仲有一出易封都會
火丫力 發表於 25-7-2013 19:06

重點係家下退左巨果班人會仲有興趣留意改版公告先得嫁
就當有留意到 最終又嫌改版內容改得少 玩兩玩又話悶= ="
其實出易封幫助唔大 易封只係拎黎炒-.-
有幾多人會單單因收唔到封書/冇封書買而退巨
anyway 希望改版真係最主要令玩家重玩既理由啦
回復

一句講晒,失去了公平既游戲,多極有限!!
回復

其實巨商之所以仲有人玩
都係改版出左新武、新兵既功勞

但係黑橙如果唔打算搞好外掛問題都係玩完
之前冇神獸好難玩,搞到玩家依賴掛兵
依家有新2轉新武器
其實不見得一定要掛兵先打到新怪呀
d計法計敏既2轉冇太甲都係一樣攻擊力
就算冇掛去抽太set都ok呀
反而d料比外掛打到一文不值真係好冇引
回復