打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] [暑假重玩] 新手起家集中討論區 (老手也請入)

暑假來臨,相信有唔少人好似我咁,手痕想玩一玩巨商,但係我地都面對一個問題,

就係巨商只剩老手/神手,整個遊戲既生態已經唔再適合新人加入。有見及此,我希望各位老手係到幫下忙,指點下新手如何上路。

首先有兩個具體問題要解決:

1. 有什麼方法由零開始賺錢?

因為在大田一帶的人都是在收買貴價物品,已不見有人收藍石/鐵等新手能打到的材料,那新手要如何起步呢?

2. 沒有人賣低lv兵

市面上的玩家都在販賣200lv或以上的兵,而沒有人放售 40、50、55lv的,在此,我希望有老手幫忙升一批低lv兵賣給新手。

就我所見,巨商已經走入衰落,原因是沒有新玩家加入。

根本問題除了外掛,也因為整個生態不利新手加入,不買點數/巨錢根本不能起步,

所以,希望各老手看到此post,能出一分力,使巨商成為對新手友善的遊戲,有新血的加入,遊戲才能平衡、長遠!

回復

各位真係熱心!

請問藍石青石等等詳細價格係點?

仲有無啲咩係新手打到又放到?

各位講咗可以幫手升兵既老手可唔可以留低巨商內既名,俾我係入邊搵你?
回復 支持 反對

回復 8# 巫女

利申: 我是商一的

舊AC叫羊奶鵬,賣了,現在的AC叫禮梵 。(禮=戈廿,梵=木戈)
回復 支持 反對

回復 10# doggoddoggod
GOOD IDEA!
有無咩團比較多人傾計?
回復 支持 反對

回復 13# stich1230
謝謝 聽日搵你升兵
回復 支持 反對

1) 打方面料,低抻手高手打的,都有大量外掛人打,一直玩緊的都不知做,註:我估用外掛的,香港玩家遠比大 ...
聾苦舞獅 發表於 13-7-2013 07:57

我以前個ac叫羊奶鵬,都玩左好多年下,見過我唔出奇啊=D
回復 支持 反對

回復  羊奶煩

投資200蚊 立刻可起家
蜜蜂糖=) 發表於 13-7-2013 08:12

白手興家so much fun啊嘛^^
回復 支持 反對

報告:

1. 打咗啲松木板、精氣石,都賣左7百幾萬,又咁啱買咗隻轉得野戰4百5萬,轉昌一了=D
2. 今日有位好心人送左一千萬俾我,相信佢係睇到呢個POST,係到多謝佢先!
3. 入咗團,團友們都好熱心幫忙,有人送咗隻轉得念力師俾我,俾番錢佢都唔收。

今日行大田都見有新手收低LV兵,希望佢地都收到啦!
等我快啲升到昌2花2,都升啲兵放俾新手先!
回復 支持 反對