查看: 4399|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 奉勸玩日服龍之谷既玩家 玩之前入來睇1睇

大家都見識過日服ONLINE GAME封IP既情況嫁啦

好多GAME以前玩到玩一排就封左 跟住用VPN玩都可以玩到 但係再一排又再進一步封IP 何解呢?

就係好多海外既朋友 即我地(香港人)  台灣人 內地人 係隻GAME度濫用中文字 例如改中文名

中文名公會 係個頻度打中文 以上情況係龍之谷海外玩家人數上升既時候 隨即惡化

相信再咁落去不久之後大家又可以搵第二隻GAME玩 如果你想玩長久D 唔想玩一兩日就俾人封左

希望大家遵守規則 唔好再用中文名 中文名公會 同係頻度打中文字

希望大家抱住為人為己既精神 低調玩遊戲 遵守規則
回復

你咪傻啦~日本都有漢字架...你估淨係得平假名同片假名呀?你估玩pokemon咩,0漢字...

基本上你唔好搞到佢地個ser出事,人地係唔會出聲囉~隻game本身係冇封ip架,官網話有海外ip人士唔知搞d咩先封ip咋~
回復 支持 反對

你都騎狗狗~日本漢字有樹皮?FUNNY 引我笑

睇來同D小學雞講咁多都係無用 
回復 支持 反對

- -哈哈。日本漢字有樹皮?

睇到呢句好想笑- -唔知點解
回復 支持 反對

同意樓主講法
2樓所講既唔知搞d乜
係當地玩家向官方投訴話有海外玩家改中文名影響佢地遊戲
日文唔係全部都係漢字 唔通你打一堆漢字出黎人地會睇得明?
香港夠有英文啦 點解同唔到外國人溝通既??zzz
回復 支持 反對

騎狗狗好正呀XD
咁就當然啦- "日文唔係住漢字=,=無理由一堆漢字叫人睇- -
回復 支持 反對

2樓的不知道日本人有些是仇外的嗎?

人家封IP可以不問理由兼它的服務對象不是海外人士 而是日本人

還是一句 當個有品的玩家吧
回復 支持 反對

回復 6# mui1388ken

斯文人唔講粗口嫁MA XD
回復 支持 反對

你地睇真d啦 日本漢字同我地漢字 係個樣有d唔同架 你係日本人 好易睇得出你係未外地人 用下腦啦
雖然我冇玩日服龍之 但睇到2樓on狗狗 真係火都黎
回復 支持 反對

所以小雲呢 用日文名~"~
回復 支持 反對