查看: 54444|回復: 191
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(民意調查)改良制度,版主復職!(推翻死水一樣的黑暗制度!)

關閉 [複製鏈接]

相信各位都知我們nakuz因為我們的多位版主忽略版主區的存在而無理被炒。而我認為問題根本唔係版主們忽略版主區的存在的錯,而係制度的錯超版們太不近人情的錯!!!要炒就應該炒超版,而唔係我們的多位能幹版主!!甘不如利用此投票的結果反映比nakuz最大的話事人聽,要佢以群眾壓力的理由,改良版主區的制度!!!迎多位版主復職!!!   多位版主的革職,嚴重影響各版的運作、秩序!!而且,做生不如做熟,新的版主都未必有他們甘有管理版塊的經驗!!!  請各位多多支持!!

唔通因為一個甘的板規,而令一d做到嘢的人無理被炒??太講唔通吧??至少都可以比次機會佢地!!!

腐敗黑暗,獨裁統治,死水一灘,無藥可治,官官相衝,人神共憤!!!!堅決要求改良制度,版主復職!
單選投票, 共有 107 人參與投票
71.96% (77)
28.04% (30)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

在投票之前,想請問閣下是否真的〝完全〞明白事件呢?
有關的事件是涉及到版主內部的行政的說
回復

我看不出這的高層會有這樣的臉子用"迎多位版主復職"
那些高層真有空去後台核對名單去炒版主
真的不知用了多小時間
又說那個忙又說那個升了做超版
這樣浪費時間還不如真得去改善下nakuz的版規和開放度
如果forum到咁多唔得閒概人做版主
咁倒不如改變一下申請做版主的資格?
我眼看所見升做由版主升超版/壇主  (是他們的好朋友吧!?
nakuz 公告某些人升職就第一時間去處理
相反出奇的是,被nakuz 炒的所謂"失職"的版主出名單就牛龜速咁耐
forum 後台的某個set不是就能立即通知那些版主已被開除!?
就只是打上這簡單的字就那麼的懶惰
做版主是義務及有能力才能上任,但真是個個有能力?
我看不出也理解不懂=]
如果那些所謂長期請假的"管理人員",倒不開除他們?
但經你們這次的行動,證明了一件事
處事輕率!
經過這次的事件,我明白我真是來錯地方=]
係喎,之前睇過阿某某版主 個個版主管理個個link = =
成個月都無做過野- -"
只係識報到就唔駛抄,真係俾個Good佢[[mg_1_47]]
報到就="有到該區瀏覽,有盡版主應有的責任"    ...
joyce720 發表於 4-6-2009 14:56
原來留名報到係緊要過真係有做野既~
甘姐係版主報到就可以了
完全明白哂lor
笑左~~~~~~~~~

[[mg_1_64]]
【小丸子】 發表於 4-6-2009 14:28
回復

相信各位都知我們nakuz因為我們的多位版主忽略版主區的存在而無理被炒。而我認為問題根本唔係版主們忽略版主區的存在的錯,而係制度的錯超版們太不近人情的錯!!!要炒就應該炒超版,而唔係我們的多位能幹版主!!甘不如利用此投票的結果反映比nakuz最大的話事人聽,要佢以群眾壓力的理由,改良版主區的制度!!!迎多位版主復職!!!   多位版主的革職,嚴重影響各版的運作、秩序!!而且,做生不如做熟,新的版主都未必有他們甘有管理版塊的經驗!!!  請各位多多支持!!
天空神鋒 發表於 4-6-2009 14:56

我淨係buy你呢個point, 所以我投第二
回復

樓上講得岩。一個版主的好壞根本唔係用呢d甘的理由去決定。就算係,都只係佔15%。其餘的都是取決於他們有無領導才能、管理能力。我相信當初他們打算做版主,都係希望可以好好甘管理好屬於自己的果個版塊,有一個貢獻。而唔係去果個版主區果度同其他版主so so!!!!!!!!!!!!!!學樓上甘講,如果一個版主只係識去果個版主區果度同其他版主so so的話而唔理個版,你們先好炒佢!!!!我點都支持你們!!!!!!!!
    版主區的成立,無錯係希望維持返個壇的運作。唔希望搞到大家各自為政。但是如果各高層真係唔希望搞到甘,又何必唔pm他們通知一下呢??老闆叫d職員開會都會事前講比員工聽話要開會啦,但你們唔pm他們通知一下。你們認為他們會自覺咩??如果真係真心為個壇好,甘不如哂你們少少時間pm一下啦!!!!!!!
我淨係buy你呢個point, 所以我投第二
白棋 發表於 4-6-2009 16:40

多謝支持!!!
回復

同意改制度
但復不復職冇所謂
回復

我諗要數能幹版主數十隻手都數唔晒
回復

我諗要數能幹版主數十隻手都數唔晒
白棋 發表於 4-6-2009 16:45

係ar,但因為一個甘的理由炒佢地,太不值了。
回復

本來樂古版塊之多 已經人手不夠用
如今還兒戲地革走部份版主
被革除的版主復職與否 並不是這次事件的最重要的問題
相信因此事件被革職的 包括我在內都是屬於論壇邊境的小版主
而被革後 相信版塊沒有人繼續管理 亦沒有人去接手管理   
儘管是論壇的邊境版塊 但人流還是有的 它的存在價值對樂古的整體亦都是有意義的
這些版塊荒廢後會點?    (ps: 講得上是邊境版塊 當然是不見得有人接手 也不見得有人會申請當版主的
高層們可否有想過這一個問題?
有一個會員發問問題 回覆者答的卻是 "多謝樓主分享" "亂碼廣告" 等等
發問的會員還會留在這樣的論壇嗎?
此舉會導致量產出像 龍虎門online 等荒廢版塊的出現
然後不斷量產出這種趕客的情況而已
再者
這次重量不重質的革職行動
看來革走有盡責的版主 比不盡責的冗員為多呢
那我就有一個問題
樂古在這次事件中獲得到d什麼呢?

諸位高層
若你們覺得這樣做能帶給會員們更好的討論空間
若你們有能力去管治因此而失去版主的版塊
我相信因此而被革職的版主們 不會對此事而抱怨
回復

9# sai6606
而家樂古申請版主要求又咁高, 相信都幾難有人接手
回復