打印 上一主題 下一主題
收起左側

最美的都是著婚莎

關閉 [複製鏈接]
樓主
我認為你太早結婚啦
早婚有好多問題架
有冇經濟能力都成問題
bb都系一個問題
就算你想25之後先有
但世事好難預料
話唔定好快有bb
最好都遲幾年先結婚
話唔定仲有一個人比佢更加愛你

最後 都要祝你新婚怏樂  百頭到老
應該系女人既願望 同最愛既人一生一世
回復 支持 反對

-_-岩岩行過. 見到有人贊成 有人反對
搞到我都想加把嘴 (yo~幾押韻囧
其實最重要係睇你點諗.
講真d人話早婚唔好
我反而覺得遲婚更加唔好囉.
機會既野唔係時時都有.
e+話太早結 諗住過多幾年 點知就發生左d唔知咩事啦=.=我都唔知講緊咩..
咁到時又會變左遲婚啦喎=.=咁做乜要係度兜圈姐?
因為我媽算係一個婚遲既例子
我做女既 成日都好妒忌點解自己呀媽比其他人既呀媽大咁多
有時真係好想有個後生既呀媽. 代溝都少d
我認為早婚係睇你捱唔捱過到一個關卡=_=
好似開頭d經濟係會差d.感情未穩定好易發生爭執
但捱過左-_-之後就會好好多((廢話?
不過事實上=_=真係 相處好 同住難
拍左3年拖..d人話短..我反而唔知點解覺得長=.=
係呢個時代=.=我唔覺得會有幾多人拍10年拖先結婚囉
又可能係我身邊既朋友d拖都拍得好短=_=
不過其實愛情唔係用時間去衡量既-.-
結完婚既話 你會發覺對方點解會咁唔同呀/好多壞習慣=.=
所以呢=.=我個人認為應該下年先結婚...當係作準備又好乜都好..
首先同你未來老公同居一年=.=睇下習唔習慣-,-
呢樣我係聽收音機聽番黎=.=話先同居 再結 發現冇咩分別~
我唔係覺得你唔應該結
而係比較有信心/結完之後唔會咁兒戲 話頂唔順就離婚
(((可能我份人比較保守囧?

一切順其自然啦.
唔通怕離婚/辛苦/驚冇錢就唔走去結婚咩-_-?
就算幾艱難既日子都好 你地兩個都可以一齊捱過的

最後祝你地結婚前後都咁開心-v-這是最重要
ps.贈了一堆廢話-_-對不起.有感而發~
回復 支持 反對

其實最重要係睇你點諗.
講真d人話早婚唔好
機會既野唔係時時都有.
e+話太早結 諗住過多幾年 點知就發生左d唔知咩事 ...
Janelle`:3 發表於 6-2-2010 14:46

你幾歲~?
回復 支持 反對

你幾歲~?
為甚麼 發表於 6-2-2010 16:21
15-0- 你呢~?
回復 支持 反對

jealous...比我就想22左右結婚-o-

其實最重要係睇你點諗.
講真d人話早婚唔好
機會既野唔係時時都有.
e+話太早結 諗住過多幾年 點知就發生左d唔知咩事 ...
Janelle`:3 發表於 6-2-2010 14:46

睇完你咁講,又幾岩咁~
我都係贊成早婚好d, 睇下ar公ar婆果代, 佢地未夠20歲都兒女滿堂la = =
佢地咪一樣冇問題
只係而家生活好左, 男女又平等, 女仔想遲婚, 過多幾年自由生活咁解
代溝我都覺係一個好大既問題..我bf 媽咪19結婚20歲生佢,
母子感情不知幾好...(恨死我-,-我媽差唔多30歲先生我)
p.s.同居一年都係一個好方法..第時我都參考下 XD
回復 支持 反對

15-0- 你呢~?
Janelle`:3 發表於 8-2-2010 00:24

yo~大你一,兩年~(幾押韻呀可?
回復 支持 反對

恭喜哂
香港多了一對夫婦
少了一個令仔 同 令女
回復 支持 反對

yo~大你一,兩年~(幾押韻呀可?
為甚麼 發表於 8-2-2010 22:38

都唔押韻既囧. 可能我唔知你點讀
回復 支持 反對

都唔押韻既囧. 可能我唔知你點讀
Janelle`:3 發表於 9-2-2010 05:01

個一呢讀1..個兩呢讀兩唔係讀2~
你試下讀~
回復 支持 反對

=.=下.有咩關係囧?
回復 支持 反對