打印 上一主題 下一主題
收起左側

小弟對八字略知一二,有興趣既可以入來~

回復  ~蛇仔~

知
我幫她問問的
如果唔係鬼知她出生時間
手田水口廿卜 發表於 7-3-2013 17:55

知道出生時間唔代表當事人知道你搵我睇佢八字架嘛...
我夠知道好多人出生時間,但係佢地都唔知我一路睇緊佢地八字...
BTW,答番你先...
溫和,保守,平實,穩重,有D頑固,注重道德,但係唔會消極,唔會輕率,會堅持己見,唔容易讓步...
富想像力,富同情心,鍾意思考,感情較脆弱,為人比較內向,喜惡明顯而且強烈,思想亦都比較悲觀...
不過對人熱情,重視人情,會有D反應過敏既傾向...
肯堅持,肯面對現實,有時候會太過自信,太緊張,冇乜開玩笑既空間,人際關係要多加注意...
缺點係缺乏融通力,有時候會唔夠冷靜,會因為小小野就令自己陣腳大亂,亦都比較多管閒事...
~唔準勿插~

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
chipmunk123 + 40 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

她經常笑我
還有她lazy死了
手田水口廿卜 發表於 8-3-2013 11:52

麻煩你問番佢邊D準邊D唔準,好嗎?
回復 支持 反對

回復  ~蛇仔~

她說她不多管闲事
手田水口廿卜 發表於 8-3-2013 17:03

THX~
回復 支持 反對

出生日期: 1997/01/13
出生時間: 真係唔知早定晚v_v
iloveukissb 發表於 13-3-2013 22:30

柔和融通,了解處世,比較保守,但係可以順應環境而出類拔萃~
頭腦靈活,有時候會有D頑固,死牛一面頸,但係唔會消極唔會輕率,有時候又可以隨機應變咁去面對逆境,適應力強~
對人熱情,富同情心,自我主張唔強,容易同人協調,表面謙虛,內心強烈,而且喜惡明顯...
感情方面會比較脆弱,十分重視人情,但係另一方面又會比較現實主義,重視金錢...
肯堅持,肯面對現實,但係好多時都係冇乜確實目標咁堅持,會有少少盲目...
缺點係容易灰心,依賴性高,有時候諗法會不切實際,亦都會有D杞人憂天,但係有時又會太有自信,比較矛盾...
~唔準勿插~

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

我都想試下 @@

出生日期: 1995/12/08
出生時間: 12:00 p.m
細煙;D 發表於 17-3-2013 16:32

哈哈~
唔洗睇ICON,剩係睇個日期都知係靚女
不過我發現D唔出名既靚女都有個通病
ANYWAY,答左性格先...
堅強耿直,溫和穩重,平實正直,對自己既觀念會貫徹始終,做事亦都會依計行事,但係又會胡思亂想,作最壞打算...
心猿意馬,思想反覆,好多時有左想法之後,好快會因為其他野而影響左原本個想法,跟住有左新既想法,但係好快就會後悔...
而且份人鍾意思考,富想像力,思想傾向悲觀,亦都有一定既能力去解決問題,但係由於自己既責任感或者使命感太重,好多時都會攬哂上身自己做...
為人比較內向,愛整潔,少融通,愛幻想,擇善固執,唔鍾意D無謂既應酬...
感情上可以話係脆弱個類,會有D反應過敏既傾向,瑣碎既小事都會造成擔心...
平時會比較沉默寡言,但係只要搵到個岩嘴形既人或者傾開岩傾既話題就會滔滔不絕...
表面冷淡頑固,內心熱情有義理,有D外冷內熱...
正義感強烈,可以為左自己既使命感付出一切,唔顧自身既利益,直到完成為止...
缺點係缺乏融通力,會唔夠冷靜,亦都有D多管閒事既傾向...
~唔準勿插~

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

哇...也太準了吧>
細煙;D 發表於 18-3-2013 19:49

THX~
哈哈,好有成功感,又1個全中~
事關呢D靚女性格好易講
回復 支持 反對

haha. 唔會個個都係甘掛- -
細煙;D 發表於 19-3-2013 19:29

大同小異啦
回復 支持 反對

出生日期: 1999
出生時間: 夜晚
FoReVer尐駿 發表於 5-4-2013 12:58

1999意思係??
回復 支持 反對

出生日期: 1999 03 16
出生時間: 夜晚
FoReVer尐駿 發表於 5-4-2013 12:58

意志堅強,溫和保守,設想周全,心思細密~
膽大心細,對人熱情,有同情心,聰明有耐心,好少感情用事~
做事會貫徹始終,自尊心比較強,有時會唔太容易同人協調,而令自己孤立...
識得顧全大局,有情有義,有D雙重性格;好多時剩係表現開心一面俾人睇,真個一面會收埋...
見到現實同理想出現距離既時候,往往會為左目的而變得不擇手段...
比較驕傲同埋好勝,口頭唔會咁容易易認錯,但係會自我內心反省...
缺點係凡事考慮太多,會有D猶豫不決,甚至會鑽牛角尖...
~唔準勿插~
回復 支持 反對

回復  ~蛇仔~

睇到一半就知道全對了
FoReVer尐駿 發表於 7-4-2013 16:06

THX~
有冇邊度唔準?
回復 支持 反對