fung6a01 發表於 20-10-2008 19:47:24

如果你係弓手 你會買咩精(160點個隻)

我本本想買暗精
但三轉又唔勁

都唔知買暗精定水0精好

kams921013 發表於 20-10-2008 19:58:10

光精最好,後期有用(5轉),
暗,水s卡不會長用,因此買任精都不會有太大差別,除非你對水弓或暗弓有特別鐘情
否則光點精最好,而且商光在全部的商精中最值錢,可想而知,它最好用

devilchung 發表於 20-10-2008 20:25:17

原帖由 kams921013 於 20-10-2008 19:58 發表 http://www4.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
光精最好,後期有用(5轉),
暗,水s卡不會長用,因此買任精都不會有太大差別,除非你對水弓或暗弓有特別鐘情
否則光點精最好,而且商光在全部的商精中最值錢,可想而知,它最好用

商光不是最值錢的..

弓手4屬強不強都係取決於自身技術的..你有錢最好4屬都有齊..發揮100%精力打怪

choi生 發表於 20-10-2008 21:35:58

基本如果買精最好買光- -因為死地有用咒/弓
劍就買火(+因打死地都係用2轉拉怪)
如果你想好d就買埋暗商+因打怪最常用都係光同暗劍除外
劍多數用2轉因為士氣ga關係 5轉就拎泥打光怪用 pvp都ok ga 不過都係2轉劍好用d
好似我咁拉死地用+9 99job全血頂怪1流 卡pvp用+15 50%血全攻卡
當然你有米未買齊4商精囉

NEC 發表於 20-10-2008 22:10:23

原帖由 choi生 於 20-10-2008 09:35 PM 發表 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
基本如果買精最好買光- -因為死地有用咒/弓
劍就買火(+因打死地都係用2轉拉怪)
如果你想好d就買埋暗商+因打怪最常用都係光同暗劍除外
劍多數用2轉因為士氣ga關係 5轉就拎泥打光怪用 pvp都ok ga 不過都係2轉劍好用 ...
人地講弓- -..你講戰= =

回樓主
弓手真係唔夠錢既情況下而點都要買1隻精既
我會簡光精
因為光精係死地升得快
要升到70%唔係難事(比起其他屬)

一陣隻任精升到50%又冇得升上去就真係幾哂下

另外 不要小看3轉弓= =
要是有技術的話 pvp起上來可算數1數2的s卡

加上後期光怪亦不少
暗弓要升也不是冇方法

chopenis 發表於 21-10-2008 17:34:37

最好光暗都有
如果唔係既話就光啦
打死地好有用

fung6a01 發表於 21-10-2008 20:03:10

THX.........

Mollie_kai 發表於 28-10-2008 11:51:25

話乜鬼3轉弓唔勁!_!"
勁到乜咁-_-"

就係因為 d3轉弓搞到我而家唔敢打p=[

一個+9的4轉咒唔夠一個+0的3轉弓尼-.-...

s!u明 發表於 1-11-2008 09:00:38

先買光 . 其他你喜   火就別買火弓吾需要咁有力=]

hopakkin 發表於 1-11-2008 18:46:03

水精!!!!!!!!
頁: [1] 2
查看完整版本: 如果你係弓手 你會買咩精(160點個隻)