牙嵐123 發表於 3-9-2006 22:45:29

Originally posted by 漫遊者lego at 2006-9-3 22:29:

同意,又靚又叻,郭靖娶到佢簡直就係幾生修到
佢搵一燈果度最好睇
佢真係超聰明

捕風 發表於 5-9-2006 22:08:18

我覺得射鵰三部曲最好睇...射鵰、神鵰、倚天
唔知大家點睇@@

佐佐木太原 發表於 6-9-2006 02:25:52

Originally posted by 捕風 at 2006-9-5 22:08:
我覺得射鵰三部曲最好睇...射鵰、神鵰、倚天
唔知大家點睇@@
這三部的愛情一部比一部混亂xDD

佚名~ 發表於 8-9-2006 23:06:04

連城誤的的確確係唔錯
主角的遭遇好悲慘 佢既 師叔伯 師叔伯既徒弟們凌霜華既老豆凌退思
江湖上既有名之士 甚至係由細養到佢大既師父所有人都係奸既 為既全部都係一個寶藏
佢有一個愛既小師妹 不過都因為陰謀嫁左人 最後都係為左救個老公而比個狼心狗肺既老公殺左
丁典既愛情史 狄雲既專一 義氣以及正義感與水笙既愛 係全書唯一能夠稍為安慰既地方
連城訣係金庸小說之中一部令我流下男兒淚既小說

而鹿鼎記都唔錯
天下武功最強既係智慧同運氣
睇下韋小寶咁多次都可以逢兇化吉就知咩事
而且佢又有七個老婆
七個都唔同style
人生如此
夫復可求?

1992wtk 發表於 9-9-2006 00:17:13

而排睇緊天龍,= =段譽好婆媽

[H]人一個thepeo 發表於 9-9-2006 21:44:16

我睇過射雕,神鵰,倚天屠龍記(合稱射雕三部曲),天龍八部,笑傲江湖(努力中),我覺得倚天屠龍記最好看,雖然劇情比較緊湊,不過岩我style*v*,雖然我覺得笑傲江湖將劇情交代得好詳細,不過我就覺得內容講得太多,有D讀者估到ge都長篇大論講一番,不過我睇過金庸寫過ge書本本都文筆優美,行文流暢

manofman 發表於 15-9-2006 01:00:06

連城訣最好睇,跟住就係鹿鼎記,第三我揀笑傲江湖

講攪笑鹿鼎記同俠客行最好
不過俠客行,個主角咁慘,我覺得唔應該用一個攪笑既角度去寫lor

天使b‥◆ 發表於 15-9-2006 17:12:58

me睇過射雕,,神雕,,鹿鼎,,連城訣,,碧血劍同書劍(暫時睇左1半...)
覺得連城訣個主角幾慘...

風流。殘兵 發表於 15-9-2006 17:31:44

有冇人知一套《鹿鼎記》要幾多錢呀?
想買黎睇

jerrytam 發表於 15-9-2006 18:41:28

Originally posted by 風流。殘兵 at 2006-9-15 17:31:
有冇人知一套《鹿鼎記》要幾多錢呀?
想買黎睇

我記得好似係250蚊
唔記得岩唔岩
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: <金庸小說>討論區